Met ruim 20 jaar ervaring in de sector onderwijs en kennisinstellingen heb ik een betrouwbare reputatie als adviseur opgebouwd. De afgelopen jaren groeit het besef dat ik breder kan bijdragen aan organisatievraagstukken. Ik begeleid opdrachtgevers regelmatig in een fase dat de governance onderwerp van gesprek is en er behoefte is aan extra advies of expertise op dat gebied. Vanuit Wesselo Governance helpen en ondersteunen wij bij grote vraagstukken en bij het ontsluiten en ontwikkelen van kennis en kunde, vanuit de betrouwbare reputatie die Wesselo heeft opgebouwd. Met waardering, een kritische blik en een onophoudelijke gedrevenheid om bestuur en toezicht te verbeteren. Omdat goed bestuur en goed toezicht voorwaarde is voor goed onderwijs, onderzoek en kennisontwikkeling.
mr. Olaf Smits van Waesberghe mede-oprichter/adviseur
‘Good governance is een mindset. Een krachtig hulpmiddel en het is een dynamisch aspect van hedendaagse bedrijfsvoering. Daarom investeer ik in zowel de praktische als de theoretische kant van goed toezicht en bestuur. Daar waar vernieuwing, toetsing, haalbaarheid en vooral ook mogelijkheden onderzocht en ontwikkeld worden.’
‘Good Governance stelt organisaties in staat zich te ontwikkelen en te profileren. Het grote doel is de kwaliteit van bestuur en toezicht te bevorderen. Door kennis te delen, verdiepen en ontwikkelen en door opinies, standaarden en best practices toegankelijk te maken.’
Als ervaren adviseur in het publiek domein zoek ik altijd naar mogelijkheden om publieke organisaties te verbeteren. Professioneel en betrokken toezicht helpt bij het verbeteren van de uitvoering van de publieke taak die onze opdrachtgevers hebben. Vanuit mijn gedrevenheid om juist de publieke sector sterk te houden voor de toekomst ben ik blij dat wij kennis kunnen toevoegen vanuit Wesselo Governance. Als scherpe observator zie ik dat veel toezichthouders het goede willen, maar dat de ontwikkelingen zeer snel gaan en de complexiteit toeneemt. Toezichthouders hebben een grote verantwoordelijkheid; wij willen ze ondersteunen door het toevoegen van kennis en het organiseren van waardevolle ontmoetingen. Vanuit mijn intrinsieke motivatie en overtuiging dat de “publieken” van essentieel belang zijn voor een goede samenleving kijk ik uit naar deze verdieping en verbreding van ons werk.
Marianne Luyer is maatschappelijk actief in de politiek, als toezichthouder en als vrijwilliger. Zij is een ervaren adviseur voor bestuur en toezicht op het gebied van governance en boardroomdynamics. Zij ontwikkelde verschillende leergangen voor ervaren commissarissen en toezichthouders gericht op maatschappelijke impact. Zij geeft lezingen en leidt debatten en dialoogtafels.
Haar expertise is sturen en toezicht houden op cultuur en gedrag en waardegedreven toezicht. Zij heeft over dit onderwerp inmiddels twee boeken op haar naam staan: ‘Waardegedreven Leiderschap, varen op het moreel kompas’ en ‘Waardegedreven leiderschap, dansen met licht en duisternis’.
Ronald te Loo studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en begon als bestuurder in de jaren negentig bij organisaties met een maatschappelijk belang in Rotterdam, zoals Doe Wat voor je Stad en Stichting Maaswerk. Daarna vervulde hij een aantal bestuurs- en toezichtfuncties bij organisaties op het gebied van jeugd, waaronder de Frentrop Stichting (ambulante hulp en residentiële behandeling), OCK het Spalier (Jeugd- en Pleegzorg in NH) en Stichting Linc (Jongerenwerk in Capelle aan den IJssel). Zijn interesse in het snijvlak tussen de private en de publieke wereld heeft geleid tot commissariaten en toezichtfuncties bij Dyade en Beurs Rotterdam NV. Bij deze laatste was hij commissaris op voordracht van de gemeente Rotterdam. Ronald heeft als trainer onder andere gewerkt voor coöperaties waarin gemeenten samenwerken en voor BV’s waarvan de aandelen in handen van gemeenten zijn. Zijn ervaring als ondernemer zet hij in als toezichthouder van startups, zoals CitySafari BV en Can IT BV.
Katherine Diaz is governance adviseur en Business Developer bij Wesselo Governance. Ook vervult ze de rol van adjunct directeur van Stichting NR. Naast het ontwikkelen en organiseren van opleidings- en Incompany programma’s houdt zij zich bezig met de verdere professionalisering van bestuur en toezicht door (semi)wetenschappelijk onderzoek, publicaties en als brancheambassadeur jeugdzorg bij de NVTZ.
Zij behaalde twee Masters aan de Universiteit van Amsterdam in Psychologie en Medische Antropologie en Sociologie en is ook lid RvT bij Onderwijscollectief VPR en Leveo.
070-2051840
Deze website maakt gebruik van cookies, voor meer informatie lees ons cookiebeleid.