Animation

Masterclass

Onboarding voor nieuwe toezichthouders

Aan de kwaliteit van intern toezicht in de semipublieke sector wordt steeds hogere eisen gesteld. Daar waar eerder de focus vooral lag op aandacht voor regels en compliance, ligt de nadruk tegenwoordig steeds meer op een professionele instelling, visie en gedrag. Dit vraagt om een nieuwe stijl toezichthouders, vanuit verschillende mens- en denkbeelden. Maar hoe weet u of het toezichthouden iets voor u is? En wat wordt er van u verwacht?

De masterclass Onboarding voor nieuwe toezichthouders is bedoeld voor ambitieuze professionals, die zich willen oriënteren op een functie als toezichthouder in de semipublieke sector. Of startende toezichthouders, die hun basiskennis over governance naar een hoger niveau willen tillen. Deze compacte masterclass bestaat uit drie modules, die u kennis laten maken met de belangrijkste facetten van good governance in de semipublieke sector:

  • Module 1: Introductie op governance
  • Module 2: Een jaar uit het leven van een toezichthouder
  • Module 3: Hoe word ik toezichthouder

Onze ervaren docenten, zelf toezichthouders, brengen theorie en praktijk samen aan de hand van concrete voorbeelden, interactieve opdrachten en prikkelende vraagstellingen. Ook is er aandacht voor de benodigde soft skills die nodig zijn om als raad compleet, complementair en van toegevoegde waarde te zijn voor het bestuur c.q. de directie van een organisatie. Inzicht in personal branding en selectieprocedures zijn onderdeel van de masterclass.

Praktische informatie en data 2024

De masterclass wordt georganiseerd bij Bar Beton, Pythagoraslaan 101 te Utrecht. De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor interactie en inbreng van eigen casuïstiek.

De masterclass plaats op dinsdag 19 maart van 10.00 tot 16.00 uur met aansluitend een borrel.

Investering

De kosten voor deelname aan deze opleiding bedragen € 995,- exclusief btw, inclusief literatuur, lunch en een borrel.

Doorgaans kunt u deze opleiding (deels) opvoeren voor de PE-punten die u als commissaris jaarlijks dient te halen. Vraag ons naar de mogelijkheden en nodige documentatie voor uw specifieke beroepsgroep.

De data en prijzen op de website zijn leidend en gelden boven eventuele eerdergenoemde data en prijzen in drukwerk en e-mail.

Bent u nieuwsgierig geworden of deze opleiding bij u past of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via 070 2051840 of via het contactformulier.