Animation

Masterclass

De relatie tussen bestuur en toezicht

Een wereld in transitie vraagt om toezichthouders in transitie. Toezichthouders die vanuit hun rol meedenken in de strategie en sturen op langetermijnwaardecreatie, die verder gaat dan de grenzen van de eigen organisatie. Die niet meer directief sturen en controleren, maar de bestuurder uitdagen op thema’s als cultuur, gedrag en diversiteit en haar/hem daar ook de ruimte in weten te geven. In de praktijk merken we dat deze ontwikkelingen in het toezicht vragen om een herijking van de relatie tussen bestuur en toezicht.

Deze compacte masterclass is bedoeld voor bestuurders en toezichthouders in de semipublieke sector, die zich willen verdiepen in de veranderende relatie tussen bestuur en toezicht. De masterclass kent een theoretisch en een verdiepend deel:

  • Module 1: De relatie tussen bestuur en toezicht – de nieuwste opvattingen en inzichten
  • Module 2: Van theorie naar de praktijk – reflectie met een ervaren toezichthouder

Thema’s als taken, verantwoordelijkheid, rollen en rolvastheid zijn een onderdeel van deze masterclass. evenals de verdieping op basis van (eigen) casuïstiek en mogelijke interventies.

Praktische informatie

De masterclass wordt georganiseerd bij Bar Beton, Pythagoraslaan 101 te Utrecht. De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor interactie en inbreng van eigen casuïstiek.

De masterclass vindt plaats op woensdag
25 september 2024
van 13.00 tot 17.00 uur, inclusief een aansluitende een borrel.

Investering

De kosten voor deelname aan deze opleiding bedragen € 695,- exclusief btw, inclusief literatuur, lunch en een borrel.

Doorgaans kunt u deze opleiding (deels) opvoeren voor de PE-punten die u als commissaris jaarlijks dient te halen. Vraag ons naar de mogelijkheden en nodige documentatie voor uw specifieke beroepsgroep.

Bent u nieuwsgierig geworden of deze opleiding bij u past of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op via 070 2051840 of via het contactformulier.

De data en prijzen op de website zijn leidend en gelden boven eventuele eerdergenoemde data/prijzen in drukwerk en e-mail.